TY - JOUR ID - 7141 TI - عوامل مؤثر بر ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی در بین اعضای تعاونی‌های کشاورزی شهرستان زنجان JO - برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی JA - QJSD LA - fa SN - 2345-492X AU - عطائی, پوریا AU - علی آبادی, وحید AU - نجاتیان, شیوا AD - دانشجوی دکتری ترویج کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس AD - دانشجوی دکتری ترویج کشاورزی دانشگاه بوعلی سیناهمدان.نویسنده مسیول AD - کارشناس ارشد ترویج وآموزش کشاورزی دانشگاه زنجان Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 7 IS - 28 SP - 77 EP - 96 KW - سرمایۀ اجتماعی KW - تعاونی‌های کشاورزی KW - شهرستان زنجان KW - توسعۀ روستایی DO - 10.22054/qjsd.2017.7141 N2 - هدف اصلی این پژوهش بررسی عوامل ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی در تعاونی­های کشاورزی شهرستان زنجان بود. این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن نیز پیمایشی بود. جامعۀ آماری پژوهش شامل مدیر عامل، اعضای ﻫﻴﺄت مدیره و اعضای تعاونی­های کشاورزی شهرستان زنجان بود (180N=) که 123 نفر به‌صورت تصادفی برای حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامۀ محقق‌ ساخته بود. روایی صوری ابزار پژوهش با بررسی دیدگاه‌های اعضای هیأت علمی دانشگاه زنجان و کارشناسان ادارۀ تعاون تعیین و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون راهنما و آلفای کرونباخ (96/0α=) تأیید شد. نتایج پژوهش نشان داد که به‌ترتیب معافیت­های مالیاتی، موقعیت و پایگاه اجتماعی افراد و برگزاری دوره‌های آموزشی قبل از تشکیل تعاونی از بالاترین اولویت برخوردار بودند. همچنین، در تحلیل عاملی متغیرهای ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی به 9 عامل اجتماعی ـ حمایتی، نظم و انضباط، شغلی، مدیریتی ـسازمانی، رسانه­ای، انعطاف­پذیری قوانین، حذف بروکراسی، مسئولیت­پذیری و فناوری­های اطلاعاتی طبقه­بندی شدند. در مجموع این 9 عامل توانستند 6/69 درصد از کل واریانس عوامل ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی در تعاونی­های کشاورزی را تبیین کنند که 39/30 درصد از واریانس باقی­مانده به دیگر عامل­هایی مربوط است که پیش­بینی آنها در این پژوهش میسر نشده است. در پایان با توجه به نتایج به­دست‌آمده پیشنهادهای کاربردی ارائه شد.  UR - https://qjsd.atu.ac.ir/article_7141.html L1 - https://qjsd.atu.ac.ir/article_7141_c981e9aa73376c900540f5dcf7d064e7.pdf ER -