%0 Journal Article %T عوامل مؤثر بر ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی در بین اعضای تعاونی‌های کشاورزی شهرستان زنجان %J برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی %I دانشگاه علامه طباطبایی %Z 2345-492X %A عطائی, پوریا %A علی آبادی, وحید %A نجاتیان, شیوا %D 2016 %\ 11/21/2016 %V 7 %N 28 %P 77-96 %! عوامل مؤثر بر ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی در بین اعضای تعاونی‌های کشاورزی شهرستان زنجان %K سرمایۀ اجتماعی %K تعاونی‌های کشاورزی %K شهرستان زنجان %K توسعۀ روستایی %R 10.22054/qjsd.2017.7141 %X هدف اصلی این پژوهش بررسی عوامل ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی در تعاونی­های کشاورزی شهرستان زنجان بود. این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن نیز پیمایشی بود. جامعۀ آماری پژوهش شامل مدیر عامل، اعضای ﻫﻴﺄت مدیره و اعضای تعاونی­های کشاورزی شهرستان زنجان بود (180N=) که 123 نفر به‌صورت تصادفی برای حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامۀ محقق‌ ساخته بود. روایی صوری ابزار پژوهش با بررسی دیدگاه‌های اعضای هیأت علمی دانشگاه زنجان و کارشناسان ادارۀ تعاون تعیین و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون راهنما و آلفای کرونباخ (96/0α=) تأیید شد. نتایج پژوهش نشان داد که به‌ترتیب معافیت­های مالیاتی، موقعیت و پایگاه اجتماعی افراد و برگزاری دوره‌های آموزشی قبل از تشکیل تعاونی از بالاترین اولویت برخوردار بودند. همچنین، در تحلیل عاملی متغیرهای ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی به 9 عامل اجتماعی ـ حمایتی، نظم و انضباط، شغلی، مدیریتی ـسازمانی، رسانه­ای، انعطاف­پذیری قوانین، حذف بروکراسی، مسئولیت­پذیری و فناوری­های اطلاعاتی طبقه­بندی شدند. در مجموع این 9 عامل توانستند 6/69 درصد از کل واریانس عوامل ایجاد و حفظ سرمایۀ اجتماعی در تعاونی­های کشاورزی را تبیین کنند که 39/30 درصد از واریانس باقی­مانده به دیگر عامل­هایی مربوط است که پیش­بینی آنها در این پژوهش میسر نشده است. در پایان با توجه به نتایج به­دست‌آمده پیشنهادهای کاربردی ارائه شد.  %U https://qjsd.atu.ac.ir/article_7141_c981e9aa73376c900540f5dcf7d064e7.pdf